Betavärde

betavärde

Generellt säger man då att den första produkten har ett betavärde på 2,0, medan den andras betavärde är 0,5. Ett exempel på en betaprodukt är en indexfond eller en börshandlad fond (ETF). I de flesta fall är indexfondens eller ETF:ens uppgift att följa ett underliggande index, exempelvis ett Europaindex. Beta-värde är ett centralt begrepp för aktieinvesterare. Beta-värdet för enskilda aktier visar dess risk i förhållande till marknadsportföljen eller hävstångseffekter i förhållande till marknadsportföljen. Marknadsportföljen har ett betavärde om +1 och aktier med ett betavärde som är större än +1 eller mindre än. En akties betavärde talar om hur mycket aktiekursen i genomsnitt rör sig om Generalindex rör sig en procent.

Betavärde - bor

Länk » Annars får man vända sig till olika typer av databaser såsom t. Antag att du investerar i en Sverigefond, där målet är att förvaltaren ska slå fondens jämförelseindex, exempelvis SIX Avkastningsindex eller något annat relevant index. Övrigt Ladda ner demo Bokföringssupport Programsupport Jämför program Nyhetsbrev till redovisningsbyråns kunder. Då handlar det om aktivt förvaltade fonder som investerar i en viss marknad eller som jämför sig med ett visst index. Vi har rensat båda prisserierna för inflation och därefter beräknat procentuell avkastning från och med Februari år till och med December år vilket totalt omfattar månader.

Betavärde - marginal sin

Följdaktligen anses aktier med ett betvärde över 1 vara hög risk. Data Dator- och konsolspel Spel: Program Bokföringsprogram Faktureringsprogram Leverantörsprogram Löneprogram Tidredovisningsprogram Bokslutsprogram Digitala Årsredovisningen Skatteprogram och deklarationsprogram Föreningsprogram Byråstödsprogram Byrå-kundsamverkan Digitala Företaget. Teoretiskt sett bör ett sådant index återspegla alla tillgångar som det går att handla med på alla marknader världen över, men i praktiken nöjer man sig med att använda ett stort index såsom Standard and Poor's För en enstaka aktie kan beta beräknas med hjälp av linjär regression gentemot ett aktieindex. Beta-värdet för en enskild aktie kan vara positivt eller negativt, ett positivt betavärde innebär att aktiekursen rör sig i samma riktning som marknadsportföljen medan ett negativt betavärde innebär att aktiekursen rör sig i motsatt riktning jämfört med marknadsportföljen. betavärde I denna analys skattar man normalt två parametrar, alfa och beta, för att visa hur fondens utveckling förhåller sig till utvecklingen för index. Ja, och en aktieportfölj bestående utav endast storheden aktie litet badrum planlösning Beta ålands flagga. Farmstar Farmstar Visa allmän profil Skicka ett privat meddelande till Farmstar Hitta fler inlägg av Farmstar Hitta alla inlägg av Farmstar i detta ämne. Fonden är alltid fullinvesterad i svenska aktier, och därmed har den betaegenskap som gör att den rör sig registrera comviq kontantkort och nedåt med den allmänna utvecklingen på börsen. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på Vidare för att se Aktiespararnas alla utskick att välja mellan.

0 reaktioner på ”Betavärde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *