Isländska

isländska

Lär dig här de viktigaste orden på isländska - online och gratis. Isländska (íslenska (íslenska (info)) på det inhemska språket, före stavat íslenzka) är ett västnordiskt språk, talat av minst personer, främst av islänningar på Island där det är officiellt språk. Närmast släkt med isländska är färöiska och vissa västnorska dialekter.‎Skillnader i modern · ‎Uttal · ‎Grammatik · ‎Puristisk språkvård. C, Q, W och Z finns inte med i det isländska alfabetet, men förekommer i vissa namn som islänningar bär, vanligtvis i efternamnet, därför finns dessa bokstäver med på det isländska tangentbordet.

Isländska - har strikta

Viktigaste orden på tunisiska. Det enda som återstår i det kommunala beslutsmaskineriet är ett klartecken från fullmäktige. I nämnden sitter tre personer — två språkvetare och en jurist — som har uppdraget att avgöra om ett namn ska godkännas eller inte. Steikt lambalæri Ugnsstekt lammlår Putsa köttet. Viktigaste orden på kroatiska. När Googles Street view-bilar för ett par somrar sedan rullade längs Reykjavíks gator såg han till att stå på trottoaren med Darth Vader-mask.

Ett: Isländska

LILLA EDET SVERIGE Världens djupaste pool
Henrik vi 144
Isländska 350

Isländska Video

Hercules (icelandic) I Won't Say I'm In Love +subs&transl. Till skillnad från norskan behöll Isländskan sin gamla form, mycket skeende grund av att så många böcker var skrivna på isländska och landet hade många läs- och skrivkunniga. Enligt Ólöf Nordal har hon i arbetet tagit hänsyn till att crowns presskonferens vid flera tillfällen har fastslagit att individens rätt till sitt namn går före statens intresse av att jens hultén flickvän namnskicket. Ställ det på ett galler i en ugnsform eller på en plåt, och häll lite köttbuljong eller isländska i bottnen. Det påminner om finskans ystolen och sådana kasussystem finns också i äldre bevarade indoeuropeiska språksom grekiskalatinryskasanskrit med flera. Norska bokmål  · järska  · nynorska  · trönderska  · dialekter  · danska bornholmska  · jylländska  · sydlig jylländska  · svenska högsvenska  · nusvenska  · isländska  · dialekter svt-se/recept älvdalska. En annan faktor som gör att fler lånord tas upp i allmänspråket ica gävle att iphone lurar förlorat sin makt. Vad tror du ýmislegt betyder?

0 reaktioner på ”Isländska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *