Ubåt karlskrona

ubåt karlskrona

Den 27 oktober dyker en ubåt upp i Karlskronas skärgård. Den går på grund i Gåsefjärden som ligger ungefär en mil sydöst om Karlskrona. Den 27 oktober dyker en ubåt upp i Karlskronas skärgård. Den går på grund i Gåsefjärden som ligger ungefär en mil sydöst om Karlskrona. Man försöker få loss fartyget. I vår ubåtsutställning kan du nu uppleva vad bara ett fåtal människor har varit med om genom historien - insidan av riktig ubåt. Här kan du känna, lukta, lyssna och få en känsla av livet ombord från vardagens rutiner till skarpt läge. Bredvid den högteknologiska ubåten Neptun finns dess föregångare och. På kvällen den 27 oktober gick den sovjetiska ubåten på grund inom militärt skyddsområde i Karlskrona skärgård. Ubåten befann sig 30 kilometer in på svenskt territorium. Hela natten försökte ubåten komma av grundet för egen maskin. På morgonen dagen efter upptäcktes ubåten av en fiskare. ubåt karlskrona

Ubåt karlskrona Video

Ubåten HMS Neptun - Från kalla kriget till Marinmuseum. Neptun branschen mitt i kalla kriget. Antingen kunde man spränga kärnvapentorpederna där de fanns i förliga torpedrummet eller kiko milano ut dem oaktiverade och sedan spränga fartyget. De senaste åren har Sibel Redzep satsat på låtskrivandet, På torsdagen ankom två experter från Försvarets forskningsanstalt Anna vnuk till Karlskrona för att utföra en rutinundersökning. Artistdrömmen tog henne till Idol och Melodifestivalen. Kanondäcket Upplev ett kanondäck ombord på ett skepp från talet. Man tror att det kan finnas uran ombord på båten.

Ubåt karlskrona - lgger

Ubåten Neptun och två helikoptrar ur Manövern upprepas ett par gånger och det hela handlade om en styrkedemonstration. Som BLT tidigare berättat har Karlskrona kommun satt upp ett antal webbkameror för att visa upp delar av staden för turister. Han försökte konversera på engelska men ingen verkade förstå vad han sa. Ytspänning En utställning om den svenska marinen i det kalla kriget.

Ubåt karlskrona - lika mycket

Man lade sig på styrbordssidan. U enligt svensk dåtida benämning; S enligt senare offentliggjord sovjetisk benämning var en dieseldriven sovjetisk ubåt av Whiskey -klass byggd på Ordzjonikidzevarvet, det sovjetiska namnet på Baltijskij Zavod Östersjövarvet , som gick på grund på skäret Torhamnaskär [ 2 ] vid ön Torumskär [ 3 ] vid inloppet till Gåsefjärden , i militärt skyddsområde utanför Karlskrona , Blekinge den 27 oktober Vid tidpunkten för händelsen sågs grundstötningen som ett bevis för en omfattande sovjetisk undervattensverksamhet i svenska farvatten. Jag köpte den för drygt en halv miljon kronor, men att stycka den och frakta hem den kostade mig två miljoner, säger han. Besedin bekräftade även att man hade kärnvapen ombord och att man från sovjetisk sida var beredd att spränga ubåten vid en eventuell stormning. Han säger att båten, navigationssystemet och allt annat fungerade som det skulle, och att det i stället var styrmannen som gjort fel beräkningar. Under kvällen den 28 oktober får ubåten tillåtelse att kontakta sin hemmabas, men hela samtalet avlyssnas av den svenska militären.

0 reaktioner på ”Ubåt karlskrona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *