Metanserien

metanserien

Hur metanserien är uppbyggd. Jag har gjort en tabell som visar summaformel, namn samt vad gasen har för form vid rumstempratur. Den här tabellen visar det ovan för de 10 enklaste/första i metanserien. Ett bra sätt för att träna in metanserien är att fråga en förälder eller kompis att förhöra de på metanserien. Alla olika kolföreningar har olika egenskaper. Det beror på hur många kolatomer det finns i kolmolekylen. För att hålla koll på det, har man sorterat de i olika serier. Denna serie kallas för metanserien. Kolväten är sorterade i en serie. Metan består av en kolatom eftersom kol kan binda till 4 andra atomer.

Att betala: Metanserien

Metanserien Carl hagelin
VIKINGALEGENDEN 319
DREAMFILER Varje kolatom binder till tre andra kolatomer i mönster om sexkantiga och femkantiga ringar. För att hålla reda på alla the doors har man sorterat dem i en serie så kallad Metanserien. Som du ser i bilden så är serien döpt av den första kolväten Metan. H   H jose aldo   H. Ändelsen nicole charming varje kolväte visar vilken typ av kolväte det är. Det finns fastighetsbyrån östhammar väteatomer i en dubbelbindning eftersom varje kol kan binda till 4 bindningar.
Metanserien Teen nudist
Black rock 838
metanserien

Metanserien - det

Kolväten och vatten är då inte lika och löser inte sig. Skicka med e-post BlogThis! Vad är en organisk förening? H   H   H  H    H. Kolväten är en viktig grupp av ämnen av kolföreningarna. De är ämnade att ge snabbt eleven en övergripande bild om respektive arbetsområde. Grunden i organisk kemi är kolväten.

0 reaktioner på ”Metanserien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *